Request could not be processed : UAE
Home > Articole > Bacău! > PNL Bacău – Între penal și penibil
PNL Bacău – Între penal și penibil

PNL Bacău – Între penal și penibil

Născut politic, ca și Palăr, de proaspăt nevinovatul Romeo Stavarache, Dragoș Luchian a câștigat din nou șefia filialei municipale a PNL,  după ce renunțase la ea în urma înfrângerii neașteptate în fața lui Cosmin Necula.

Intim al caracudelor pedeseriste din PNL, dintre care-i amintim doar pe Claudiu Șerban și Ilie Bîrzu (care a candidat puțin, de formă, ca să mai tulbure apele), Dragoș Luchian reprezintă garanția fermă că gașca veche a PNL-ului e în continuare la butoane și nimic nu se va schimba. De altfel, dorința de reformă în sânul membrilor PNL e direct proporțională cu scorul pe care l-ar fi luat Daniel Miclăuș.

Venirea lui Fechet la conducere n-ar fi schimbat mare lucru, dar ar fi consfințit blatul în CL cu aripa (frântă?) PSD-Necula și l-ar fi întărit cumva în propriul partid pe din ce în ce mai izolatul primar pesedist; dar întoarcerea lui Luchian și schimbarea lui Fechet din poziția de lider de grup în CL nu mai înseamnă altceva decât că Benea urmează să-l frece intens pe Necula în CL, cu mâna liberalilor.

În concluzie, fără sentința cu nevinovăția lui Stavarache în speța „Apartamentul”, care ne pune ușor pe  gânduri; credem că am putea afirma clar și tare că PNL-ul a decis la alegerile de vineri (21 aprilie) cine va fi cel pe care îl va bate Cristian Ghingheș la alegerile pentru primărie din 2020.  Și ar fi un candidat bun, cu experiență …în înfrângeri.

În partea aialaltă,  la județ, duminică, după cum era de așteptat, cealaltă creație a lui Stavarache și prietenul lui Benea și-a securizat poziția. PNL-ul rămâne un partid format din pesediști de mâna a II-a iar USL-ul merge înainte! Regula marelui blat e știută: „Cine conduce Filiala Muncipală a PSD Bacău nu trebuie să câştige niciodată Primăria, după cum nici cel ce conduce Filiala Municipală a PNL nu trebuie să mai ajungă vreodată primar!”.

Lasă un mesaj

Adresa ta de email nu va fi afişată Required fields are marked *

*