Request could not be processed : UAE
Home > Articole > Bacău! > “i”!
“i”!

“i”!

E un „i” de la incompetenţă, de la indolenţă, de la imberb sau incomod, de la imbecilitate, de la impostură, de la orice, numai de la inteligenţă, nu!

Bacău stă sub Zodia Incompetenţei crase la capitolul deszăpezire.

Deci!

Dragă Cosmin Necula, descalecă repede de pe calul de lemn putrezit, acolo unde te-au cocoţat votanţii care chiar au crezut în schimbare, consilierii de la partid şi neprietenii liberalilor. Dacă o ţii tot aşa, Bacău va începe anul regretându-i tot mai mult pe Doru şi pe Romică. Şi-i păcat.

Uite-un leac, pentru cei care nu se comportă-n funcţii de conducere ca Omul de Zăpadă când aştaptă primăvara ca să renască-n „bucheţel de ghiocei”!

Convoacă repede o şedinţă extraordinară de CL, şi urgent: destituiri la vârf! Dacă un viceprimar merită demis, fă-o repede de tot! Dacă la vreun serviciu din Primărie îi nevoie de sancţiuni, dă-le fără probleme. Nu te zgârci la amenzi, fiindcă-i cazul. Pe bune. Poate nu ştii, dar munca tovărăşească de „curăţire-n jurul blocului” nu se mai poartă demult!

Fă ce-ţi dictează legea, fără frică! Iar acolo unde n-ai legi, pune conştiinţa ta de locuitor activ al municipiului, la treabă.

Dacă nu ai înţeles că între obligaţiile celor „aleşi” stau şi responsabilităţi de acest tip, (nu numai încasări de salarii, numiri după pofta inimii şi înconjurarea de-o gloată consilieri personali care nu se vede la ce-ţi folosesc!), fă alegeri anticipate şi vezi dacă te mai alegem odată…

 

Sau, dacă nu, lasă-ne pur şi simplu.

A-ţi da demisia e o noţiune de onoare, cred că ştii. Exact ca-n exemplul cu căciula mare pe-un cap mic.

Nu de alta, dar atâtea trotuare şi străzi în care a învins din nou generalul Iarnă (de parcă acum ar da prima bătălie cu cetăţenii urbei!), rar am văzut.

Altfel, la Bacău de două zile e soare plin, timpu-i senin, n-a bătut vântul şi n-a nins. Despre viscol aşa cum se anunţa, nici nu e cazul să pomenesc. O vreme numai bună de cărat zăpada cu utilajele din dotare, de dat cu „sărăriţele” individuale, cu târnăcopul sau cu lopata, după atribuţiile şi funcţiile fiecăruia.

Mai e ceva! Dacă ţi-ai propus să transformi oraşul într-un permanent patinoar, consultă-te întâi cu cei de la Secţia de Ortopedie a SJU, şi vezi câte „zeci de saloane cu sute de paturi” îţi pot pune la dispoziţie!

Foto: Bacau Expres

Lasă un mesaj

Adresa ta de email nu va fi afişată Required fields are marked *

*