Request could not be processed : UAE
Home > Articole > Bacău! > Sindromul Drujbei
Sindromul Drujbei

Sindromul Drujbei

„Priviţi cu atenţie acest specimen cu înfăţişare extraterestră” sună titlul unui articol cu POZĂ, postat recent pe site-ul www.deferlari.ro! Iar „fotografia” arată un copac speriat ascunzându-se după Poşta Centrală, de clădirea unde este sediul actual al Primăriei Bacău.

Primul gând a fost îndreptat către viceprimarul care răspunde de spaţiile verzi: Dragoş Ştefan Daniel.

Aşa cum îl arată CV-ul public pe viceprimarul al cărui nume nu îl ştim, întrucât toate trei par prenume, a fost „decât” agent de vânzări şi are o firmă de agricultură! Fapt pentru care a fost ales să se ocupe de urbanism, sănătate, învăţământ şi cultură!

 

Am citit cu interes tot articolul. Plin de un bun-simţ postelectoral, semnala faptul că ultimul copac „mai acătării din tot centrul oraşului” le stă – celor de la Primărie! – ca un pai uriaş, în ochii bravi (sau „bovini”, după cum vreţi!).

Cum interesul fiecărui ales e chiar propriul interes, fiindcă „Cine alege, ăla culege!”, a venit vremea să-i rugăm pe cei ce răspund de sănătatea regenerabilă a Bacăului să:

  1. – nu ne mai lase încă un an fără spaţiile verzi ale Insulei de Agrement.
  2. – nu mai construiască pe orice petec de spaţiu verde, în anii viitori; aşa cum s-a făcut din păcate, în micul parc al Sălii Sporturilor: o casă hâdă şi o biserică de prost gust.
  3. – să lase în pace spaţiile arboricole dintre blocuri, atât de utile pentru pensionarii, mamele cu copii mici şi cetăţenii ce au nevoie de locuri umbrite în lunile fierbinţi, de vară.
  4. – să priceapă odată că un copac mare nu creşte cu viteza cu care defrişează ei!

Bacăul face parte din ţara c-un popor de adormiţi, aidoma poveştii „Frumoasa din pădurea adormită”.

Atenţie, să nu se trezească „pădurea”!

Lasă un mesaj

Adresa ta de email nu va fi afişată Required fields are marked *

*