Request could not be processed : UAE
Home > Opinii > Ploaia care-i va plesni. Pic cu pic, ei pică!
Ploaia care-i va plesni. Pic cu pic, ei pică!

Ploaia care-i va plesni. Pic cu pic, ei pică!

Vechii ştabi-de-partid ştiu că între cele două: PSD-PNL, nu îi plouă! Fiindcă „datele statistice” stabilesc procentele electorale.

Iar cei care le manevrează au posibilitatea, ca-ntr-un poker politic, să împartă cărţile şi să facă jocul!

Faptul că gaşca lui Hrebenciuc: Stavarache, Benea, Berca, Ciubotariu, Luchian şi alţii sunt lăsaţi încă „la vedere”, deşi sunt prinşi în faza lucrativă a dosarelor, denotă faptul că este doar o chestiune de timp până vor fi scoşi din „joc”.

Serviciile speciale au stabilite (prin ghiduri practice uzuale) responsabilităţi distincte, pornind de la pregătirea personalului cu acces la acest tip de informaţii, pentru regulile privind evidenţa, întocmirea, păstrarea, procesarea, multiplicarea, transportul, transmiterea şi distrugerea IC-urilor, bineînţeles gradualizată, totul pornind de la cifrele de raport-anual per populaţie reală existentă. Date oferite şi „expertizei externe”, odată cu aşa-zisa suspendare a preşedintelui Băsescu!

Cine îşi face iluzii că Haşul n-a spus totul ca să-şi salveze unicul fiu de la alte probleme, îşi face iluzii.

Cine crede că Stava, în orgoliul său nemăsurat nu a scris despre toţi şi toate, el ştiind cel mai bine ce înseamnă familia, de asemenea, se înşeală.

Cine are senzaţia că Ciubo, cu soţia „înăuntru”, nu a scris despre tot ce ştie numai ca să rămână afară, nu pricepe politichia.

Cine îşi închipuie că între atâtea anchete care se derulează în Primăria Bacău, persoanele cu funcţii de conducere, în mod special administratorul, secretarul şi viceprimarii, nu vor recunoaşte totul atunci când le va veni rândul, înseamnă că nu a auzit de procesul lui Mihai Şuştac sau al lui Liviu Scarlat.

 

Presa ca un strop de ploaie!

Cine nu realizează de ce încep să apară în presă date clare, inclusiv cele din dosarele pornite pe inadvertenţa dintre averea constatată şi posibilităţile declarate, rămâne doar un naiv cititor de presă on line.

(De pildă: pe site-ul „B1.Tv”, în „Dosar de politician: Garnitură de baroni penali la PSD Bacău. Cine sunt Dragoş Benea şi Gabriel Vlase?” de Silviu Mănăstire; Lucian Bogdanel în „Exclusiv. DNA a luat urma comisioanelor de la Groapa Polivalentă. Banii de proiectare scurşi în buzunare de partid, prin intermediul unui ţepar de la Constanţa”, despre altă afacere marca Stavarache, pe  „Bacau.net”; Teodora Ciuraru în „Bacău Info”, cu materialul „Războiul contestaţiilor între Costică Rusu şi Viorel Rusu la licitaţiile organizate de Primăria Bacău şi Consiliul Judeţean, cu acuzaţii grave şi interpretări ciudate”; sau, aşa cum s-a întâmplat de curând, în „Adevărul.ro”, articolul lui Mircea Merticariu despre Dragoş Luchian: „Cum şi-a construit un senator un bloc la preţ redus, pe vremea când era viceprimar”.)

La fel, cine consideră că mulţi dintre „actualii consilieri” (care au fost excluşi de pe noile liste) nu au început să toarne despre fapte şi lucruri pe care le-au cunoscut, înseamnă că nu a înţeles nimic din lupta electorală!

Şi atunci, din nimicuri umane, rămâne nimic! Pentru că încep „să se scurgă”! Ca-ntr-o ploaie de informaţii.

Începe cu: Pic-pic-pic!

Lasă un mesaj

Adresa ta de email nu va fi afişată Required fields are marked *

*