Request could not be processed : UAE
Home > Articole > Politică > PSD-iştii lui „Dragoş B.” votează cu PNL-iştii lui „Dragoş L.”!
PSD-iştii lui „Dragoş B.” votează cu PNL-iştii lui „Dragoş L.”!

PSD-iştii lui „Dragoş B.” votează cu PNL-iştii lui „Dragoş L.”!

Acest articol continuă cele relatate în Marele Blat

USL-ul: „über alles“ şi „avant la lettre”, dragi ignoranţi!

Alternanţa la guvernare e visul tuturor partidelor care trec de 25%. Aşa cum au rămas atârnate, în conştiinţa oamenilor, PSD-ul şi PNL-ul Bacăului de azi. Regula politică intitulată „regula Deschisă” este „Aternanţa la putere”. Iar cea mai veche rotire a cadrelor la guvernare, aşa după cum i-a învăţat din generaţie-n generaţie Partidul Comunist Român, e aceea în care „tu însuţi ţi-ai ales opoziţia”. Adică: Te prefaci că-ţi susţii candidaţii şi votezi cu adversarii!

 

Funcţia principală într-un municipiu este cea de Primar. Acolo-s fonduri, acolo-s decizii, acolo-s bugete mari în ofertele de licitaţii (postate) pe SEAP. Acolo-s banii de bani! Odată palma bătută cu opozantul, din patru-n patru ani, nu se mai schimbă decât procentele. Procentele şpăgii, desigur! Cu lideri cu tot, partidul neschimbat, trăieşte bine.

Aşadar, pe mâna-vie (pe atunci) a lui Hrebe, micuţu’ Stava a ajuns ulterior dar nu întâmplător (dacă MFA prin „IRAv” vă sună cumva special) la manşele filialei judeţene a PNL.  Ca mulţi dintre ceilalţi „aleşi” (pe baza factorilor caracterizanţi ai dosarului de cadre şi pe aceleaşi considerente „metodice” informative) şi Romeo Stavarache a devenit un masterand al Institutului Diplomatic Român. La nivel central s-a autodefinit prin politicianismul cu vise de mărire fără limită, fapt ce l-a făcut controlabil de către toate structurile superioare.

Probabil, din poziţia de „cel mai cotizant” membru pe Moldova al Comitetului Executiv Naţional PNL, văzându-se aidoma lui Seche: Prim-Ministru.

 

„Aşa s-a călit oţelul!” Oţelul viitoarelor cătuşe!

În 2004, Stava garanta pentru PUR, aşa cum Hrebe garanta pentru fidelitatea lui!

În 2007, a fost împins la înaintare, ca intermediar între Hrebenciuc şi Tăriceanu pentru susţinerea guvernului minoritar „Tăriceanu 2”!

În 2008, Hrebenciuc i-a răsplătit fidelitatea prefăcîndu-se că-i pune un oponent viabil în alegeri! Astfel Hrebe l-a sacrificat pe bietul fost senator şi prefect: inginerul Radu-Cătălin Mardare (provenit din specialiştii IMU, dacă vă asta vă dă de gândit mai atent). Un contracandidat gata perdant, om delicat, fără vocaţia luptei pentru putere, dar… fost şef la Comisiei pentru Politică Externă. Şi o mică precizare: viitorul prefect PSD, Dorian Pocovnicu era persoana lui de contact.

În 2009, odată cu instalarea guvernului bicolor PSD – PNL, Hrebenciuc avea să-l infiltreze în realitatea politică a opoziţiei, sprijinindu-l discret să ajungă Vicepreşedinte în structura PNL!

În 2012, USL-ul tocmai învinsese „fiara băsistă” aşă că „Romi şi Vio” au putut să defileze liniştiţi împreună. După ce în prealabil, jucând rolul fecioarei politice, Stavarache s-a burzuluit olecuţă, mai mult spre mass-media decât spre partid, cum că el nu vrea cu Hrebenciuc. Eiii, uite ca a vrut!

Din tabloul ăsta de familie, lipsesc două personaje apropiate, mai bine spus „legate” de Hrebe:
1. Consilierul personal al deputatului Hrebenciuc Viorel şi deţinător al funcţiei de Director General al ANRSPS (,Agenţia Naţională a Rezervelor Statului şi Probleme Speciale), Cristian Vintilă. Din 2012 acesta este absolvent al cursurilor pentru civili ale Academiei Naţionale de Informaţii, având specializarea în Ştiinţe militare şi informaţii, figurând ca Director General al Barter Group SRL în perioada 1998-2005. Este singura firmă în care Hrebe a fost înregistrat oficial. Ca asociat.  În 2014 a fost arestat în Muntenegru sub acuzaţia de trafic de arme.

2. O rubedenie din anturajul intim a lui Stava, cunoscută drept “Cumătrul”. Fost director al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est, fost subprefect “judecat şi condamnat”, fost vicepreşedinte al partidului celor trei trandafiri, Constantin Apostol. Ras în 2004 de echipa lui Dumitru Sechelariu prin tânărul pe atunci: Gabriel P. Vlase, de pe listele judeţene ale PSD-ului, împreună cu grupul Neculai Lupu (Preşedinte CJ Bacău), Dumitru Brăneanu (Vicepreşedinte CJ Bacău), Doru Simovici (Preşedinte al Camerei de Comerţ Bacău).

Deasemenea, pentru PSD-iştii care se prefac că au uitat: a fost şi candidat, din partea fostului PDSR condus de Hrebe, la Primăria Bacău în anul 1996. Avându-l atunci drept şef de campanie pe… Romeo Stavarache!

 

Anul 2016, via DNA. Adevăratele „mandate” liberale!

Lucrurile ar fi fost simple şi pentru alegerile de anul acesta, dacă dosarele procurorilor DNA nu-l scoteau din cărţi pe Stava. Jocul nu mai era făcut la noroc. Edilul penal mai câştiga încă un mandat de la băcăuani, cu susţinerea lui Hrebe!

În compensare, Stava îl punea să candideze la preşedenţia Consiliului Judeţean din partea PNL-ului pe un amic precum deputatul Ionel Paler sau pe oricare nimic, din genul celor care nu pun cu adevărat probleme în alegeri.

În prezent, la PSD Bacău sunt două tabere vizibile şi importante de sprijinire a candidaţilor. Una este sub comanda autoritară a Preşedintelui CJ, Dragoş Benea. Se află în contact direct cu aripa care-l manevrează pe Tăriceanu, dar e în contradicţie cu echipa preşedintelui Liviu Dragnea. Însă cu acesta e cel de-al doilea grup, stipendiat de către umbrele cu epoleţii pe interiorul hainei, condus de Gabriel Vlase şi aflat în conexiune directă cu unul dintre foştii prefecţi ai opoziţiei.

O altă gaşcă este în PNL. Unde, în jurul lui primarului interimar Ilie Bîrzu (trecut şi el prin filiera PSD-ului), s-au reunit majoritatea traseiştilor cu veleităţi liberale. Susţinători înfocaţi ai „agronomului” Dragoş Luchian. Le sunt alături cei care l-au părăsit în fugă pe Stava (cu geamantane, arme, conturi şi bagaje), în frunte cu viceprimarul sportiv Radu Ababei.

Din nefericire, toate aceste găşti au un singur stăpân. Din fericire, e şi el intrat tot sub Zodia Anticorupţiei. Pe Viorel Hrebenciuc!

 

Fără Stava, nici Hrebe nu mai ştie ce vrea. Dar vrea!

Are sau n-are motive să lase încă un mandat de 4 ani la conducerea Primăriei Bacău, tot în mâinile PNL-ului? Ştie ce-i pică după ce prietenii i-au picat pe filaj „direcţionat” şi interceptări ambientale? El ca el, însă… liberalii, cu fostul primar turbând neputincios pe tuşă, cu o grămadă de proiecte nereuşite în timpul mandatelor succesive de administraţie dezastruoasă, cu multele „mandate… date în lucru” şi cu noi dosare în curs de pregătire după un an de cheltuire defectuoasă a permanentelor realocări bugetare, cu aliatul independent Cristinel Manolache (totodată dependent de PSRO-ul lui Mircea Geoană) tot mai vizibil pentru votanţi şi cu propriul candidat-agronom vizat în curând de organele competente pentru ilegalităţi legate de un anumit teren, cumulate unei asocieri ciudate ce s-a lăsat cu beneficii improprii şi cu foloase necuvenite la o firmă comună, aşadar, PNL-ul băcăuan ar avea toate şansele să piardă alegerile.

După mai mult de un deceniu de conducere liberală, care astăzi pare fără permis!

Anul 2016 pune pe masa rămasă cu trei picioare, marele blat. Atent supravegheaţi de „supravegheatul” Hrebenciuc, băieţii din „gaşca lu’ Dragoş B.” au dat-o la pace cu „gaşca lu’ Dragoş L.”! Cu binecuvântarea sforarului rozaliu, între aţele păpuşarilor, reţeta a funcţionat perfect.

Pacientul nu-i nici prea mort ca să-l duci la groapă, nu-i nici prea viu ca să nu asculte. E pur şi simplu un viitor zombi mânuit abil printre iţele unui adevărat război. Desigur, Bacăul faţă de Capitală e doar un simplu război de ţesut! Şi atunci? Simplu şi clar. La vremuri noi, noi şi iar noi! Cum Hrebe-i peste toate, face şi desface şi pe faţă şi prin spate! După experienţa anilor anteriori, liberalii îl vor sprijini pentru a câştiga şefia Consiliului Judeţean tot pe un om de-al său. Sau pe un om al sistemului, pentru care garantează unul dintre servicii. Probabil pe Ionel Floroiu, consilier judeţean şi vicepreşedinte al CJ, fost ofiţer activ al Ministerului de Interne. Pentru că Dragoş Benea pare uzat, a primit semnale că-i bolnav de prelungită şi că-l dor nişte interceptări cu bube şi băşici care se sparg în câteva dosare. Şi poate primi şi-n alt fel o suspendare, dacă nu se gândeşte să plece-n zbor spre Parlamentul viitor, ca deputat sau senator. Vorba celebrului cuplet, „n-am găsit altă rimă”! Când un Primar al Municipiului câştigă puterea absolută în Filiala Municipală a partidului, vrea să câştige şi puterea absolută în Filiala Judeţeană.

Deci, în contrapartidă, PSD-ul băcăuan va lăsa Primăria Bacău, liberalilor. C-aşa au învăţat că se dă bine! Nu cu stângu-n dreptul, ci cu stânga-n dreapta „neo-uselistă”!

 

Cine pierde dacă Hrebe nu vrea să… piară? Şi nici Necula nu mai vrea să… piardă?

Iniţial, Cosmin Necula a fost acceptat la conducerea municipalei PSD Bacău de către gruparea Benea, doar pentru ca echipa deputatului Vlase, să nu ajungă să aibă putere prea mare în teritoriu. Şi să-i concureze, măturându-le din funcţii, oamenii credincioşi.

Acum, Hrebe nu vrea să resimtă încă o dată umilinţa pe care i-au provocat-o altădată Nicolae Lupu sau Dumitru Sechelariu.

Fiindcă lui Gabriel P. Vlase i s-au promis nişte aranjamente care ar putea să-l facă să uite de mâna care l-a hrănit cândva. Fost subprefect, el este astăzi „doctor în ştiinţe militare” al resetabilei Academii Naţionale de Informaţii, unde comandantul plagiatelor, generalul plin de stele căzătoare Gabriel Oprea a fost conducător de doctorate până la data de 1 Decembrie 2015. Anul trecut. Dacă asta vă spune ceva despre puzderia de titulaturi doctorale a unor aleşi locali. Şi-ar trebui să vă spună!

Pe deputatul Cosmin Necula l-au băgat la înaintare numai că să-şi rupă gâtul. Îl aşteaptă la votare cu şmecheriile binecunoscute în care vor bate palma cu liberalii. Îi pregătesc ziua alegerii ca pe-o înmormântare veselă. Mecanismul tocării în secţiile de vot va funcţiona perfect. Iar listele, suplimentare sau nu, vor fi atent controlate. Chiar şi atunci când o pană de curent ar scurt-circuita nou propusul vot electronic, cu camere de luat vederi cu tot!

Vor trece liste întregi de votanţi de-ai lui Necula în contul lui Luchian, atunci când vor număra voturile. Şi, dacă-i cuminte şi nu face scandal, îi vor oferi un post sigur pe listele din toamnă. Să fii avocat şi să nu ştii să-ţi susţii pledoaria care te mână-n această campanie electorală, mai ales în faţa şefilor, înseamnă că eşti vândut, înainte de a fi cumpărat. Şi că Înseamnă că eşti vândut chiar dacă nimeni nu vrea să te cumpere.

Să nu uităm, PSD-istul care ia primăria Bacăului e un pericol la adresa puterii nevăzute a lui Hrebenciuc şi a lui Benea! PSD-istul care ia primăria Bacăului ajunge în maximum trei ani vicepreşedinte la nivel naţional al PSD-ului! Şi de aici se deschid tot felul de oportunităţi: ministru, şef de cameră, prim-ministru etc. Jupân peste judeţ, adică!

De aceea, pentru liniştea lui Viorel Hrebenciuc, Dragoş Luchian trebuie să câştige primăria Bacăului!

De aceea, PSD-iştii lui Dragoş Benea au primit mesajul: să-l voteze pe celălalt Dragoş!

De aceea, exact aşa sună pentru fruntaşii PSD-işti, ordinul care trebuie executat odată cu propriul lor candidat: ne prefacem că-l sprijinim pe Cosmin Necula, dar nu aşa de mult încât să iasă primar.

Aidoma soldatului sovietic, Hrebe iese din luptă, dar nu se predă. Dragi PSD-işti, votaţi candidatul nostru, Dragoş Luchian!

Blatul e făcut. Ca-n şah, urmează mat-ul!

Un comentariu

Lasă un mesaj

Adresa ta de email nu va fi afişată Required fields are marked *

*