Request could not be processed : UAE
Home > Articole > Bacău! > Aeroportul ca belea electorală!
Aeroportul ca belea electorală!

Aeroportul ca belea electorală!

Când Dumnezeu le ia mintea băcăuanilor, nu le mai lasă şi gânduri pe de lături. Partidele politice băcăuane, pline de strâmbăciuni electorale, fac mare caz de Bacăul cu pistă! PSD-ul pare că şi-a găsit Bacăul cu aşa o idee zburătoare. Nu face excepţie de la regula necunoaşterii problemei!  Superficialitate, numele tău e pe pistă. Şi se pregăteşte de aterizare!

Poziţionarea acestui aeroport e total improprie pentru locuitorii municipiului. Inclusiv pentru comunele din sud-vestul Bacăului. Face parte din laterala locuită a oraşului şi asta nu-i deloc „de bine”. În programul de campanie al candidatului Cosmin Necula (PSD) s-a propus extinderea zonei metropolitane. Ba, de ani buni, vrem să-l facem şi „internaţional” de mare capacitate. 200.000 de pasageri. Cu o investiţie a unui proiect ce aşteaptă binecuvântarea europeană, de „57 milioane lei”. Plus bugetul estimat la „38 milioane euro”, necesar pentru creşterea aderenţei şi portanţei pistei. La care se adaugă respectarea şi satisfacerea unor normative impuse de armată. Această unitate specială, numită generic aeroport, deserveşte partea civilă, dar şi zona militară. Nu s-a întrebat nici măcar un băcăuan ce se întâmplă cu un aeroport în caz de război? Devine ţintă! Sau ce va fi, Doamne fereşte, în cazul unei catastrofe aviatice: prăbuşire, coliziune sau orice ar mai putea fi?

 

Zboară? De ce nu-l denumiţi „Alecsandri”!?

În jur sunt proprietăţi particulare sau de stat în care se desfăşoară activităţi clare, vizibile. Acolo se munceşte. Deci, se trăieşte. S-au dat autorizaţii de construcţie cu avizul primăriei liberale? S-au dat! Aprobate de Consiliul Local, majoritar liberal? Da! Dar la nivelul autorităţilor judeţene şi al serviciilor de informaţii se ştie că aeroportul devine o ţintă perfectă pentru orice terorist, cu atât mai mult cu cât cât este mai mare? Iarăşi, da! Din păcate, se neglijează restul neplăcerilor pe care le poate cauza. De pildă, un aeroport „mare” înseamnă un factor „poluant fonic” major. Apoi, devine un „factor agravant” ca poluant de mediu. După chinurile legate de calitatea aerului respirabil în municipiul Bacău (poluat de fostele mari intreprinderi: CIC-ul, C.C.H. „Letea”, CET-ul etc.), azi trebuie să adăugăm cantitatea de combustibili arşi şi noxele emise prin fiecare zbor.

Iar, la urmă, nu trebuie neglijată nici „poluarea prin nepotrivire de nume”. Denumirea: Aeroportul Internaţional „George Enescu”, se menţine probabil, ca să vadă şi străinii cât suntem noi „de străini” faţă de orice formă inteligentă de „brenduire”!

Nu denotă decât amatorism, nepăsare şi subcultură. Cât cuprinde! Domnilor politicieni care aţi permis şi aţi generat o asemenea aberaţie nominativă, George Enescu nu a ţinut nicodată în mână o coadă de avion, ci, una de vioară! Marele compozitor nu a mângâiat coazi de elicopter, ci de pian. Cu inerenta claviatură cu tot!

2 comentarii

  1. voi ar trebui sa va hotariti pe cine pupati si pe cine scuipati

  2. VOI o cam sugeti la rece,daca ar fi dupa voi ar trebui sa daramam blocurile si sa construim case,sa ne intoarcem inapoi la caruta,si sa vanam cu arcul….este o idee foarte buna extinderea aeroportului ba chiar necesara,s-a saturat lumea sa vina cu microbuzul de la bucuresti doar fiindca nu sunt curse directe spre bacau

Lasă un mesaj

Adresa ta de email nu va fi afişată Required fields are marked *

*