Request could not be processed : UAE
Home > Articole > Politică > Ca-n “Chiriţa”. Cu Bârzoiu’!
Ca-n “Chiriţa”. Cu Bârzoiu’!

Ca-n “Chiriţa”. Cu Bârzoiu’!

Cucoane Bârzoiule, atenţie mare la ce semnezi, că-ţi bagă colegii la acte-n faţă, mai ceva ca-n alba-neagra! De nici nu le vezi. Că de priceput e mai greu să le pricepi “la schimbare de mandat”. Atenţie: “mandat”nu-i recomandat. Că rimează cu: “anchetat”.

Nu uita de vorbele cu care te îndemnai în ianuarie: “vreau să depăşim lipsa de încredere”! Acum se vede că bine le mai ziceai despre ce-i în primărie: “Nimeni nu mai ascultă pe nimeni”. Aşa-i şi la partid!

Eu ca o Coană Chiriţă, atât te rog: ai grijă să nu aprobi cumva refacerea Casei Memoriale a lui Vasile Alecsandri, că mai are puţin şi se dărâmă! Şi-ai scăpat de belelele cu ea. Ai altele de unde să-ţi iasă!

Achitat e un cuvânt care se dă greu!

Doar ştii tu, ce-i neachitat, de pe vremea lui Romică. Tot tu ştii ce-i mult prea achitat de pe vremea când actualu’ dom’ vice semna ca primaru’. Şi tu mai ştii ce va fi uriaş de achitat din datoriile care rămân din procese şi alte pierderi cu daravele ale Unităţii Administrativ Teritoriale, cum se intitulează juridc “Primăria Municipiului” şi “Consiliul Local”!

Vezi că a venit primăvara. S-a dat drumul la terase. Şi la dosare. Nu uita de aia veche cu “ispravnicul” fiindcă vor ăştia să te radă în campanie. C-ai trecut pe la multe partide şi acuma le vrei locul. Vezi Bârzoiule să nu se conexeze! Să nu spui că nu ţi-am scris!

P.S. Chit că-i născut în 21 iulie 1821 la Bacău, nu uita că bietul Vasile Alecsandri era şi el, “un om politic”!

 

Lasă un mesaj

Adresa ta de email nu va fi afişată Required fields are marked *

*